Schouten in hoger beroep tegen openbaar maken adresgegevens

Landbouwminister Carola Schouten is in hoger beroep gegaan tegen een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van 25 juni. Daarin werd ze opgedragen de bedrijfsadressen van PAS-melders openbaar te maken.

Schouten+in+hoger+beroep+tegen+openbaar+maken+adresgegevens
© Dirk Hol

Daarnaast heeft de minister een verzoek ingediend om een voorlopige voorziening. Dat houdt in dat ze, zolang het hoger beroep loopt, de adresgegevens van bedrijven niet hoeft te delen met Mobilisation for the Environment (MOB). Die organisatie had de rechtszaak tegen de staat aangespannen.

De voorzieningenrechter heeft de uitspraak van de rechtbank geschorst en aangegeven dat op 26 augustus een zitting in het proces zal plaatsvinden. Tot die tijd hoeven bedrijfsadressen van de PAS-melders niet openbaar te worden gemaakt.

De minister is in hoger beroep gegaan omdat er discussie is over welke gegevens van bedrijven zouden moeten worden verstrekt. Ze vindt dat het verstrekken van coördinaten voldoende zou moeten zijn. Daarmee is de locatie van de emissie bekend. Dat is inmiddels al gebeurd.


Maar MOB wil beschikken over adresgegevens. Daarnaast is er discussie over of de woonadressen moeten worden verstrekt of de bedrijfsadressen. Bij veel boerenbedrijven zit daar geen verschil tussen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer