Hoogheemraadschap: wateroverlastsituatie onder controle

De wateroverlastsituatie in de regio Alkmaar en Schagen is onder controle. Dat meldt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Het schap is afgeschaald van de 'alarmfase' naar de 'beheerfase'.

Hoogheemraadschap%3A+wateroverlastsituatie+onder+controle
© Han Reindsen

HHNK noemt de regenval van afgelopen vrijdag een 'unieke situatie'. 'Volgens de gegevens van het KNMI komen de buien die vrijdagavond vielen statistisch gezien eens in de duizend jaar voor. Ons watersysteem is ingericht voor buien die eens in de tien tot honderd jaar voorkomen. Binnen vier dagen hebben we, samen met de omgeving, de situatie weer onder controle gekregen.'HHNK is blij met de hulp van ongeveer veertig boeren en molenaars, laat het op de website weten. 'We ervaren een goede samenwerking om deze zeer uitzonderlijke situatie samen op te lossen. Ons gebied is ingericht om 100 millimeter per week weg te pompen. Nu viel dat op één avond en werd die hoeveelheid de dagen erna weer aangevuld met nieuwe regen.'


Hoogheemraad Siem Jan Schenk van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bezoekt woensdagmiddag getroffen agrarische bedrijven en een waterberging in de Kop van Noord-Holland. Boeren lieten eerder deze week al weten teleurgesteld te zijn in de aanpak van het hoogheemraadschap.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer