Oogst sperziebonen weer op gang na glasschade

Maarten Schrijver teelt sperziebonen in zijn kassen. De oogst was net op gang gekomen toen ook in het Gelderse Huissen de zware sneeuwval toesloeg. De glasschade was de zoveelste tegenslag voor de jonge teler.

De dikke pakken sneeuw van begin februari hebben veel kwekers en telers getroffen. Ook Maarten Schrijver moest, net als zoveel collega's, alle zeilen bijzetten om zijn planten in de kas te beschermen tegen stukken glas en de binnenstromende koude. 'Van de 2 hectare kas is bij ons zo'n 90 vierkante meter ingestort. We hadden gelukkig genoeg folie in huis om meteen alles af te dekken. Maar de echte reparatie heeft ervoor gezorgd dat de oogt wel even heeft stilgelegen.'

Schrijver teelt sperziebonen van hoge kwaliteit en hij heeft normaal gesproken veel klanten uit de horeca. Maar die markt viel afgelopen jaar door de coronacrisis vrijwel geheel weg. 'De provincie heeft toen gelukkig via een speciaal project onze bonen opgekocht voor de Voedselbank. En ik ben blij dat groentespeciaalzaken nu meer sperziebonen van ons verkopen. Op die manier kunnen we onze oogst wel kwijt. Maar ik verlang ernaar dat de horeca weer open mag. En dat ik mijn oude klanten weer kan beleveren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer