Kunst voor in de kuil

Kunstwerken van de Groningse Lydia Wierenga zijn onder meer te vinden in en om haar boerderij in Ten Boer. Zoals bijvoorbeeld in de sleufsilo. Tot het moment dat er moet worden gekuild.

Wierenga woont samen met haar gezin op een melkveebedrijf op het Groninger platteland. Als haar vriend Wieger Wierda druk is met de tweehonderd melkkoeien, duikt de kunstenares haar atelier in. Daar maakt ze voornamelijk abstract werk waarbij zwarte vlakken een hoofdrol vervullen.

Door corona kon Wierenga haar werken niet meer tentoonstellen in galeries, dus ging ze op zoek naar alternatieven. Ze nodigde kunstenaar Erris Huigens uit om een muurschildering te maken in de toen nog lege sleufsilo. Beide kunstenaars schilderden een wand van 50 meter, tegenover elkaar. Samen werd het één geheel.

Na het plaatsen van foto’s op Instagram kwamen er spontaan bezoekers die het kunstwerk wilden bekijken. Maar Wierda heeft de silo nu volgereden met vers gemaaid gras en er een strakke kuil van gemaakt. Wellicht geen moderne kunst, maar wel knap.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer