Schouten: 'Grond Valkenburg verkocht voor marktconforme prijs'

De grond van het Rijksvastgoedbedrijf op voormalig Vliegkamp Valkenburg in Zuid-Holland is verkocht voor een marktconforme prijs. Dat heeft landbouwminister Carola Schouten bekendgemaakt in antwoord op Kamervragen van Derk Boswijk (CDA).

Schouten%3A+%27Grond+Valkenburg+verkocht+voor+marktconforme+prijs%27
© Rijksvastgoedbedrijf

Boswijk wil weten of de uitkoop van de boerenbedrijven op deze plek heeft geleid tot een prijsopdrijvend effect van boerenbedrijven. Ook vroeg hij zich af of boerenbedrijven nu worden opgekocht door andere bedrijven, hetgeen kan leiden tot leegstand op het platteland.


Schouten wijst erop dat het kabinet met de provincies verschillende maatregelen heeft getroffen voor een zorgvuldige manier van extern salderen met veehouderijbedrijven. Om te beginnen is daar de openstelling van een jaar met een evaluatie om te besluiten over voortzetting daarna. Ook het maandelijks monitoren van ongewenste effecten maakt hiervan deel uit.

In deze specifieke situatie gaat het overigens om drie agrarische bedrijven die zijn gesitueerd binnen het plangebied waar reeds woningbouw was voorzien. Het Rijksvastgoedbedrijf wil voor deze bedrijven een overeenkomst sluiten. Daarbij zet een private partij de (stal)vergunningen van drie (agrarische) bedrijven in als stikstofsalderingsmaatregel, zodat bestemmingsplan Valkenhorst (interne saldering) kan worden ontwikkeld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer