Kamerlid+Pieter+Omtzigt+stapt+uit+CDA
Nieuws
© Dirk Hol

Kamerlid Pieter Omtzigt stapt uit CDA

CDA'er Pieter Omtzigt heeft zijn partijlidmaatschap opgezegd. Dat laat het Kamerlid weten in een verklaring via Twitter.

Aanleiding daarvoor is het naar buiten komen van een interne notitie, waarin hij fel uithaalt naar de partij. Het leidde tot grote onrust binnen het CDA. ‘Nu dit stuk en een deel van mijn scherpe visie op straat ligt, is het voor mij nog moeilijker geworden om binnen het CDA te blijven functioneren’, schrijft hij.


Omtzigt, die momenteel ziek thuis zit vanwege een burn-out, wil na zijn herstel terugkeren als onafhankelijk Kamerlid. Hij heeft nog geen besluit genomen hoe hij verder zijn ‘politieke toekomst’ gaat vormgeven.

De memo was bedoeld voor de commissie-Spies, die onderzoek doet naar de mislukte verkiezingscampagne van de christendemocraten, maar lekte afgelopen donderdag uit. Omtzigt schrijft niet te weten hoe het stuk is uitgelekt. Hij vindt dat de notitie intern had moeten blijven, ‘om juist daar een inhoudelijke discussie te kunnen voeren en noodzakelijke vragen te stellen’.Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer