Studenten uit Friesland ontwikkelen Hydraulische Service Krik

Studenten van Friesland College hebben via een challenge een Hydraulische Service Krik ontworpen. Deze kan in het land worden ingezet waar een trekker de (banden)service nodig heeft.

Studenten+uit+Friesland+ontwikkelen+Hydraulische+Service+Krik
© Kramp

Kramp en Tim (Tech in motion) hebben september 2020 een studentenchallenge uitgezet. Hierbij zijn studenten uitgedaagd om een slimmigheid te ontwerpen en in gebruik te nemen die het werken makkelijk, sneller of professioneler maakt. Onderwijsinstellingen verbonden aan Tim mochten een team van de opleiding Mobiele Werktuigen aanmelden met een plan.

Helaas moesten een aantal scholen door corona afzien van deelname. Het was voor de instellingen bijna onmogelijk om aan de challenge te werken. Gelukkig was er een instelling die direct aan de slag ging: Friesland College Heerenveen. Het eindresultaat mochten ze op 31 mei laten zien.


Goed werkend eindresultaat

De studenten hebben met hun plan een goed werkende Hydraulische Service Krik (HSK) weten te realiseren. Een vijfkoppige jury heeft de krik beoordeeld en was verrast over het eindresultaat. Dat zoiets nog niet bestaat, is een van de veel genoemde reacties.

Een mooi voorbeeld van het feit dat de beste innovaties vaak simpel zijn, maar een veel herkend probleem oplossen. Kramp en Tim zijn blij dat de challenge met succes is afgerond en verwachten aankomend schooljaar een nieuwe uitdaging te kunnen neerzetten voor de studenten van Mobiele Voertuigen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer