FrieslandCampina+verkoopt+Russische+dochteronderneming
Nieuws
© rfc

FrieslandCampina verkoopt Russische dochteronderneming

FrieslandCampina verkoopt de Russische dochteronderneming Campina LLC aan het Duitse Ehrmann SE. Wel moeten mededingingsautoriteiten nog akkoord gaan.

Na afronding van de verkooptransactie wordt Ehrmann 100 procent eigenaar van Campina LCC met 650 medewerkers, inclusief activa en contractuele verplichtingen. Ehrmann zal dan de zuivelfabriek in Stupino, gelegen in de regio Moskou, leiden en de gevestigde merken Fruttis en Nezhny verder uitbouwen.

Onderdeel strategie

Volgens FrieslandCampina is de verkoop onderdeel van de eerder aangekondigde strategie om de positie van FrieslandCampina in verschillende markten te evalueren.

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten in Rusland, Kazachstan, Oezbekistan en Belarus. De verwachting is dat deze transactie eind juni 2021 is afgerond.


Ehrmann SE

Ehrmann SE is een van de grootste zuivelbedrijven in Duitsland. Naast de vestigingen in dat land heeft de onderneming productiefaciliteiten in Rusland en Brazilië en verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Tsjechië, Polen, Zweden, Finland en China.

Tot de Ehrmann-groep behoren ook de zuivelactiviteiten van J.M. Gabler Saliter en de vleesactiviteiten van Zimmermann. Producten onder de merknaam Ehrmann SE worden verkocht in meer dan zeventig landen over de hele wereld. Na integratie genereert Ehrmann-groep met meer dan 3.000 werknemers een omzet van 900 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer