FrieslandCampina verkoopt Nutrifeed aan Denkavit

FrieslandCampina gaat de Nutrifeed-diervoedingsactiviteiten verkopen aan Denkavit. De twee bedrijven gaan een overeenkomst aan voor de levering van zuivelbijstromen aan de diervoedingsindustrie. Medewerkers van de betrokken bedrijven zijn over het voornemen geïnformeerd.

FrieslandCampina+verkoopt+Nutrifeed+aan+Denkavit
© Dirk Hol

De verkoop maakt deel uit van de eerdere aankondiging van FrieslandCampina om de activiteiten van de onderneming tegen het licht te houden. Het bedrijf wil zich richten op activiteiten die bijdragen aan het realiseren van de ingezette strategie.

In december 2020 werd al aangekondigd dat zou worden gezocht naar een strategische partner voor de diervoedingsbusiness van FrieslandCampina Ingredients. FrieslandCampina gaf aan zich voor wat betreft de ingrediëntenactiviteiten volledig te willen richten op 'hoogwaardige ingrediëntoplossingen voor consumenten in alle levensfasen'.


Groeiambities

Volgens president Herman Ermens van FrieslandCampina Ingredients heeft het bedrijf met Denkavit een sterke partij gevonden met internationale groeiambities in de diervoedingsbusiness. 'Denkavit biedt ons een goede mogelijkheid om meerwaarde te creëren voor onze zuivelbijstromen.'

Denkavit-directeur Erik Buys stelt dat zijn bedrijf met deze overname zijn wereldwijde positie op het gebied van jongdiervoeding verder uit kan bouwen: 'De overeenkomst voor de levering van zuivelbijstromen verbetert onze positie op het gebied van sourcing van grondstoffen.'


Medewerkers

De zeventig medewerkers die werkzaam zijn binnen de diervoedingsactiviteiten van FrieslandCampina gaan mee naar Denkavit. Medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd over het voorgenomen plan en de medezeggenschapsraad is om advies gevraagd.

De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Financiële details worden niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de transactie medio 2021 wordt afgerond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer