Ratingbureau Fitch: 'Vooruitzichten FrieslandCampina stabiel'

De vooruitzichten voor FrieslandCampina zijn door ratingbureau Fitch bijgesteld van negatief naar stabiel. De lange termijn Issuer Default Rating (IDR) is gehandhaafd op BBB+.

Ratingbureau+Fitch%3A+%27Vooruitzichten+FrieslandCampina+stabiel%27
© Nieuwe Oogst

Het herstructureringsprogramma van FrieslandCampina helpt om vanaf 2022 een duurzame verbetering van de winstgevendheid (ebitda) te realiseren en de schuldenlast te verminderen. Verder gaat Fitch ervan uit dat de winst stijgt ten opzichte van het lage niveau van 2020. Dat gebeurt dankzij een herstel in het foodservicekanaal, een nieuwe benadering voor de markt in Hongkong en minder prijsschommelingen voor basiszuivelproducten.

Fitch verwacht voor 2021 geen ruimte voor een positieve bijstelling van de rating. Een trager dan verwacht herstel van de ebitda of verhoogde uitvoeringsrisico's in verband met het herstructureringsprogramma kunnen nog steeds een negatieve druk op de rating van FrieslandCampina veroorzaken.

Geografische spreiding

De IDR blijft positief gevoed door FrieslandCampina's grootschalige aanwezigheid op de mondiale zuivelmarkt en evenwichtige geografische spreiding over ontwikkelde en opkomende markten. 'De rating weerspiegelt ook de initiatieven van het management om de balans te beschermen. Maar ook de verwachting dat FrieslandCampina een conservatief financieel beleid blijft voeren en de opbrengsten uit de mogelijke verkoop van niet-kernactiviteiten zal aanwenden voor schuldaflossing', aldus Fitch.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer