Avebe sluit aardappelcampagne met positief gevoel af

Royal Avebe verwerkte afgelopen weekend de laatste aardappelen van de campagne 2020/2021 op de productielocatie in Gasselternijveen. De campagne verliep volgens planning.

Avebe+sluit+aardappelcampagne+met+positief+gevoel+af
© Avebe

Avebe is tevreden over de hoeveelheid en kwaliteit van de geleverde zetmeelaardappelen. De opbrengst verschilde wel per gebied, door de sterk wisselende groeiomstandigheden. Het zetmeelgehalte komt uit op een gemiddelde van ruim 19 procent. Dit is iets lager dan het meerjarig gemiddelde. Het gemiddelde tarrapercentage is circa 4 procent en daarmee lager dan vorig jaar.

De komende maanden staan in het teken van fabrieksonderhoud en de realisatie van nieuwbouw. Op dit moment wordt volop gebouwd aan twee belangrijke projecten: de uitbreiding van de Solanic-eiwitproductie (eiwitten voor humane voeding) op de locatie in Gasselternijveen en een nieuwe eiwitfabriek (eiwitten voor diervoeding) op de Duitse locatie in Dallmin.

Bijna alle zetmeelaardappelen zijn inmiddels gepoot voor het volgende seizoen. Ook staan de eerste aardappelplanten alweer boven de grond. Deze aardappelen worden naar verwachting vanaf half augustus verwerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer