David Fousert nieuwe bestuursvoorzitter en CEO Avebe

David Fousert wordt per 1 september benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter en CEO van Avebe. Hiermee volgt hij Bert Jansen op, die na dertien jaar afscheid neemt van de coöperatie. Dit heeft de raad van commissarissen vandaag bekendgemaakt.

David+Fousert+nieuwe+bestuursvoorzitter+en+CEO+Avebe
© Avebe

Fousert is op dit moment chief operating officer (COO) bij ForFarmers. Hij heeft ruime ervaring vanuit diverse internationale leidinggevende posities in de agrifoodsector bij Cargill en ForFarmers. In zijn huidige rol als COO binnen ForFarmers heeft hij de verantwoordelijkheid over enkele internationale divisies en de groepsonderdelen marketing, nutritie, strategie en innovatie.

Fousert is al langere tijd werkzaam in de agrifoodsector en heeft veel ervaring opgedaan in het verbeteren van de business in de volle breedte, in grote en complexe internationale omgevingen. De afgelopen jaren richtte hij zich met name op het realiseren van duurzame groei via de implementatie van marktgerichte strategieën.


Strategische koers

Als chief executive officer (CEO) van Avebe gaat Fousert zijn ervaring inzetten om de strategische koers naar meer waarde voor telers, klanten en medewerkers te realiseren. Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door de strategie.

Marijke Folkers-in 't Hout, voorzitter van de raad van commissarissen van Avebe: 'We zijn ambitieus en willen groeien in waarde en tegelijkertijd onze impact op het milieu verminderen. De passie van David Fousert voor de agrifoodsector en verduurzaming en zijn enthousiasme, verbinding en resultaatgerichtheid maken hem de beste kandidaat om Avebe verder te ontwikkelen. Wij zijn verheugd dat hij per september het stokje overneemt van Bert Jansen.'

Jansen neemt na dertien jaar afscheid van de coöperatie. Onder zijn leiding werd Avebe een financieel sterk bedrijf. De strategische koerswijziging zorgde ervoor dat Avebe groeit in toegevoegde waarde voor de leden, medewerkers en klanten, zo laat de coöperatie weten. 'Wij zijn Bert Jansen enorm dankbaar voor zijn enorme inzet, betrokkenheid en wijze waarop hij van Avebe een innovatieve, toekomstgerichte coöperatie heeft gemaakt', besluit Folkers-in 't Hout.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer