Podcast: Keurentjes over ledenfinanciering FrieslandCampina

Deze podcast van Nieuwe Oogst gaat over de ledenfinanciering van zuivelonderneming Royal FrieslandCampina (RFC). Die gaat op de schop en coöperatievoorzitter Frans Keurentjes legt uit waarom.

Keurentjes gaat uitgebreid in op het nieuwe financieringsvoorstel dat nu op tafel ligt. Dat kwam tot stand op basis van ingebrachte wensen en opmerkingen van de RFC-leden. Belangrijkste punt is dat er leveringscertificaten komen, naast de bestaande ledenobligaties en -certificaten. Deze leveringscertificaten worden gekoppeld aan de hoeveelheid melk die het lid aan de coöperatie levert.

Volgens de coöperatievoorzitter maakt de nieuwe ledenfinanciering het fundament van de onderneming sterker. Keurentjes praat in de podcast ook over toekomst. Ondanks de slechte resultaten van 2020 noemt hij FrieslandCampina een sterk bedrijf. 'Melk is nog altijd goud.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer