Demonstranten aangehouden bij bezetting FrieslandCampina

Vijftien activisten zijn vrijdag aangehouden nadat zij actie hadden gevoerd bij de fabriek van FrieslandCampina op bedrijventerrein Spaanse Polder in Rotterdam. Een aantal demonstranten van Extinction Rebellion en Animal Rebellion had zich vastgeketend op het terrein. Toen zij niet wilden vertrekken, zijn ze aangehouden.

De politie zegt urenlang met de demonstranten te hebben gepraat over hun bedoelingen. 'Het werd duidelijk dat ze niet vrijwillig weg zouden gaan, ook niet nadat het bedrijf hen had gesommeerd het terrein te verlaten', vertelt de woordvoerder van de politie 'Daarna hebben we hen losgemaakt en een voor een aangehouden. Dat ging in kalme en rustige sfeer.' De arrestanten zijn meegenomen naar het bureau.


Vrijdagmiddag hield Extinction Rebellion ook een demonstratie op de Koekamp in Den Haag om aandacht te vragen voor de klimaat- en ecologische crisis.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer