A-Ware bouwt zuivelfabriek in Estland

Royal A-Ware bouwt samen met de Estse zuivelverwerker SCE E-Piim en de Interfood Group een moderne zuivelfabriek in Estland. Met de bouw wordt de capaciteit van de Estse zuivelindustrie aanzienlijk verbeterd en de melkveehouderij in de regio verder versterkt.

A%2DWare+bouwt+zuivelfabriek+in+Estland
© Royal A-ware

De Nederlandse familiebedrijven Royal A-Ware en Interfood Group hebben deze week samen met SCE E-Piim een aandeelhouders- en investeringsovereenkomst getekend. Meierei B.V., een joint venture die eigendom is van Royal A-Ware en Interfood Group, verwerft 24,99 procent van het bedrijf AS E-Piim Tootmine.

De partijen gaan een nieuwe fabriek bouwen in de stad Paide, centraal in Estland gelegen. Hier wordt de zuivel duurzaam en klimaatneutraal geproduceerd. De bouw van de fabriek zal in de zomer van 2021 beginnen. De fabriek wordt ongeveer twee jaar later, in de zomer van 2023, in bedrijf genomen.


Boter en kaas

De coöperatie SCE E-Piim is in handen van ruim honderd melkveehouders en produceert onder meer kaas en boter van de melk van honderden melkveebedrijven uit dat land. Zo wordt jaarlijks bijna 10.000 ton kaas gemaakt, zoals Edammer kaas, Goudse kaas en kaas van het Maasdam-type.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer