Royal+Aware+heeft+stabiel+jaar+achter+de+rug
Nieuws
© Royal A-ware

Royal Aware heeft stabiel jaar achter de rug

Royal Aware heeft vorig jaar stabiel gedraaid met een omzet van 1,5 miljard euro en een nettoresultaat van 21,5 miljoen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van 2019. Over de verwachtingen voor dit jaar laat het zuivelbedrijf zich niet uit.

Familiebedrijf Royal Aware realiseerde een omzetgroei van 5 procent. De nettowinst steeg van 18 naar 21,5 miljoen euro. Dat is 1,4 procent van de omzet. Het bedrijf spreekt zelf van een stabiel resultaat.

Met een totaal investeringsbedrag van 102 miljoen euro heeft Royal A-ware in 2019 opnieuw fors geïnvesteerd, met name in de nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen. Vorig jaar werd 91 miljoen euro geïnvesteerd.


Verdere investeringen

Naast de investeringen in de fabriek in Heerenveen, investeerde Royal A-ware ook in verpakkings- en rijpingscapaciteit en in het wagenpark en de logistieke infrastructuur van dochterbedrijf AB Texel. Dat gebeurde om de positie van de bestaande bedrijfsonderdelen te blijven versterken

Royal A-ware laat zich niet uit over de verwachtingen voor 2020, de gevolgen van de coronacrisis en de verwachte wereldwijde recessie voor het bedrijf. Lopende projecten, zoals de bouw van een nieuwe kaasmakerij in Ierland, gaan onverminderd door.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer