Royal A-ware groeit door in België

Royal A-Ware neemt de melkpoedertorens in het Belgische Aalter over van FrieslandCampina. Het zuivelbedrijf runt al een roomfabriek in Merchtem in Vlaams-Brabant en heeft een vestiging van het logistiek bedrijf AB Texel in het West-Vlaamse Oostrozebeke.

Royal+A%2Dware+groeit+door+in+Belgi%C3%AB
© Archief

Poederverkoop is een nieuwe loot aan de stam van Royal A-ware. De zuivelonderneming moet de businessunit nog helemaal opbouwen. 'Maar het product past perfect in ons wereldwijd salesnetwerk', zegt CEO Jan Anker van Royal A-ware op Vilt.be.

Anker ziet verkoopmogelijkheden van melkpoeder naar Afrika, Azië, het Caribisch gebied en zelfs Europa. 'Het gaat erom dat de executie goed zit met de juiste product-marktcombinatie, zodat de melkveehouders een goede melkprijs kunnen krijgen.'


Focus verleggen

Naast zijn bedrijven in Oostrozebeke en Merchtem versterkt Royal A-ware hiermee zijn aanwezigheid in België. FrieslandCampina verkoopt de poedertorens omdat dit zuivelconcern zijn focus willen verleggen op Nederlandse melk.

'Wij willen juist de kwaliteitsmelk uit België en zijn ook van plan om stevig te investeren in die torens. Dat brengt voor de Vlaamse melkveehouders meteen meer zekerheid en biedt hun meer opties om hun melk te verkopen', aldus Anker, die die zelf nog een melkveebedrijf heeft met 220 koeien.


Vertrouwen opbouwen

De CEO beseft dat Royal A-ware zich als Nederlandse firma nog moet bewijzen in België. 'We moeten ons verhaal waarmaken en vertrouwen opbouwen bij Vlaamse melkveehouders.'

Anker ziet parallellen met hoe Royal A-ware in Nederland te werk is gegaan, toen het zuivelbedrijf zes jaar geleden de kaasmakerij opende. 'In 2013 zijn wij daar gestart om Nederlandse melkveehouders aan ons te binden. U moet zich een grote kale vlakte voorstellen, waar wij plots een kaasmakerij gaan bouwen. De boeren vragen zich, terecht, af wie die Anker is en wat dat bedrijf doet. Maar uiteindelijk wordt de fabriek operationeel en kloppen er steeds meer melkveehouders bij ons aan.'


Honderden aanmeldingen

Royal A-ware heeft al honderden aanmeldingen gekregen van Vlaamse melkveehouders. Deze week is het bedrijf begonnen met informatiesessies in België.

Behalve de activiteiten in Nederland en België heeft Royal A-Ware ook nog een kaasmakerij in Italië en een samenwerking in Zwitserland. Er liggen plannen om ook in Ierland een fabriek op te zetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer