A-ware wil melkpoedertorens FrieslandCampina inlijven

Zuivelbedrijf Royal A-ware wil de melkpoedertorens in het Belgische Aalter overnemen van FrieslandCampina. De verkopende partij blijft in Aalter consumentenzuivel produceren en zal de geplande investeringen voortzetten.

A%2Dware+wil+melkpoedertorens+FrieslandCampina+inlijven
© A-ware

De melkpoedertorens hebben een productiecapaciteit van circa 45.000 ton melkpoeder. Er werken bij dit bedrijfsonderdeel een veertigtal medewerkers die overgaan naar Royal A-ware. Dat gebeurt zodra beide partijen een definitieve overeenkomst hebben gesloten.

De voorgenomen verkoop is in lijn met de strategie van FrieslandCampina om het netwerk verder te optimaliseren met behoud van de best mogelijke melkverwerking, verdere waardecreatie en kostenoptimalisatie.


Brede productportfolio

De overname past in de strategie van Royal A-ware om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen. Het Nederlandse familiebedrijf wil in de fabriek investeren om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de vraag van de klant.


De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Verwacht wordt dat de transactie voor het einde van het eerste kwartaal in 2021 wordt afgerond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer