Zorgen A-Ware om stikstofaanpak Schouten

Royal A-ware keurt de voorgenomen veevoermaatregel van landbouwminister Carola Schouten af, omdat melkveehouders hiermee worden beperkt in de uitvoering van hun vakmanschap. 'Daarnaast maken wij ons zorgen over de risico's op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid', stelt directielid Klaas de Jong van de A-ware Food Group.

Zorgen+A%2DWare+om+stikstofaanpak+Schouten
© Royal A-ware

'Royal A-ware begrijpt de bezorgdheid van de melkveehouders over de gevolgen van de regelgeving en bemoeienis op het boerenerf', reageert De Jong op de boerenprotesten.

'Melkveehouders zorgen dag in dag uit voor duurzaam geproduceerde zuivelproducten en leveren een waardevolle bijdrage aan het Nederlandse cultuurlandschap en onze economie. Wij vinden dat de overheid de melkveehouders met een duidelijke toekomstvisie en stabiele regelgeving een 'stip op de horizon' moet bieden', vervolgt De Jong.

De A-ware-man denkt dat oplossingen vanuit innovatie zullen moeten komen en dat de overheid hierin meer zal moeten investeren. 'De Nederlandse melkveehouderij is internationaal koploper op het gebied van duurzaamheid, de footprint behoort tot de kleinste in de wereld. De sector heeft bewezen over een sterke innovatiekracht te beschikken. De in Nederland ontwikkelde expertise kan ook internationaal worden ingezet.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer