Restwarmte zorgt voor eerste Drentse asperges in 2021

Aspergeteler Hermen Hoorn uit Huis ter Heide is op zijn perceel begonnen met het steken van de eerste Drentse asperges van 2021. De leidingen in de grond onder de asperges zijn gevuld met warm water afkomstig van een biovergistingsinstallatie. Door gebruik te maken van de restwarmte kan Hoorn vroeg oogsten.

De Drentse aspergeteler keek jarenlang met enige jaloezie naar zijn collega's in het zuiden van het land. 'Het temperatuurverschil tussen het noorden en het zuiden van het land is meestal maar een paar graden, maar voor de aspergeteelt betekent dit in de praktijk toch een groot verschil in de startdatum als het om het oogsten gaat. Door de natuur een beetje te helpen, kunnen we nu mooi op tijd beginnen met asperges steken.'


Vorig jaar was Hoorn een van de eerste ondernemers met een drive-through bij zijn boerderij. Op deze manier konden klanten op een veilige wijze asperges kopen. Dat werd een groot succes. Dus heeft de aspergeteler ook voor het nieuwe seizoen de drive-through weer opgebouwd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer