Fabrikant+aspergerobot+versnelt+serieproductie
Nieuws
© AvL Motion

Fabrikant aspergerobot versnelt serieproductie

De Nederlandse fabrikant AvL Motion versnelt de serieproductie van de autonome robot voor het oogsten van witte asperges.

De robot AvL Compact S1560, die met een operator zo'n negenduizend asperges per uur kan oogsten, is vanaf komend voorjaar leverbaar. De versnelde ontwikkeling van de oogstrobot wordt mogelijk gemaakt door een innovatiekrediet van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en een financiële impuls van de bestaande aandeelhouders Brightlands Agrifood Fund, Future Food Fund en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Fabrikant AvL Motion in Westerbeek heeft een lang seizoen van productontwikkeling achter de rug, meldt oprichter Arno van Lankveld. 'Ondanks de verkorte testperiode door corona, hebben we laten zien dat we in staat zijn om een supersnelle robot te bouwen. Ook over de wendbaarheid, de eenvoudige bediening en het onderhoudsgemak hebben we veel complimenten gekregen.'


Een jaar eerder productieklaar

Volgens Van Lankveld lukt het dankzij de nieuwe investeringsronde om de oogstrobot een jaar eerder productieklaar maken. Het serieproduct waaraan AvL Motion nu werkt, is straks volledig elektrisch, zonder hydrauliek. Twee nieuwe robots worden aan het begin van het aankomend aspergeseizoen gepresenteerd op Nederlandse en Duitse aspergepercelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer