Einde+zevendaagse+werkweek+bij+aspergekweker
Nieuws
© Han Reindsen

Einde zevendaagse werkweek bij aspergekweker

Inspectie SZW heeft de werkzaamheden bij een aspergekweker in Noord-Brabant met zevendaagse werkweken tijdelijk stilgelegd.

De 44 werknemers blijken al zes weken lang iedere dag asperges te steken, terwijl zij tenminste recht hebben op de wettelijke rusttijd. Ook blijkt dat de aspergestekers zo'n 8 tot wel 14 uur per dag werken.

Door de stillegging krijgen de werknemers de tijd om te rusten. De werkgever moet orde op zaken stellen en zich houden aan de regels over wekelijkse rust van minimaal 36 uur aaneengesloten. Inspectie SZW doet momenteel nader onderzoek naar naleving van de Wet Minimumloon en de Arbeidstijdenwet.


Arbeidsmigranten

De controle is samen met handhavers van de gemeente uitgevoerd. De 44 aspergestekers zijn arbeidsmigranten uit Polen en Roemeniƫ en wonen in huisvesting van de werkgever. Tijdens de inspectie is ook gecontroleerd of de arbeidsomstandigheden veilig en gezond zijn.

Maar ook of de werkgever het risico op een besmetting met Covid-19 tijdens het werk zo goed mogelijk voorkomt. De inspectie constateerde dat de werkgever op een aantal punten tekort schiet en ziet erop toe dat de werkgever zo snel mogelijk verbetermaatregelen neemt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer