Asperges bestellen vanuit de auto

Het aspergeseizoen is na een aantal warme dagen nu echt begonnen. Aspergeteler Hermen Hoorn uit het Drentse Huis ter Heide realiseerde een drive-in bij zijn boerderijwinkel om zo klanten goed en veilig te kunnen bedienen.

Op het erf van Aspergeboerderij Hoorn is het druk. Omdat er maar maximaal vijf klanten in de winkel mogen, wachten enkele mensen geduldig en op gepaste afstand van elkaar in de zon op hun beurt.

Aan de zijkant van de winkel staat een rij auto's bij de drive-in. Hier kunnen aspergeliefhebbers vanuit de auto hun bestelling plaatsen, afrekenen en de verse asperges in ontvangst nemen.

Veel belangstelling

Hoorn is blij dat de belangstelling groot is. 'Op het moment dat landelijk de horeca op slot ging, was het hier natuurlijk wel even slikken. Want in een omtrek van 25 kilometer ben ik normaal gesproken de leverancier voor de horeca. Dat scheelt nu flink wat kilo's per dag aan afzet. Maar als het zo blijft lopen als vandaag met de particuliere verkoop, dan gaan we het redden dit seizoen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer