Duitse+aspergeteler+zeer+tevreden+met+seizoen+2020
Nieuws
© Twan Wiermans

Duitse aspergeteler zeer tevreden met seizoen 2020

Duitse aspergetelers zijn goed te spreken over het afgelopen seizoen, blijkt uit een peiling van het Duitse marktbureau AMI in Bonn. Het seizoen krijgt de hoogste kwalificering in drie jaar.

Een kwart van de telers kwalificeert het jaar als zeer goed, terwijl in 2019 maar 3 procent van de telers dit vond. In 2018 was het percentage 2. Bijna zes op de tien telers noemt het voorbije seizoen goed. Ook dit is de hoogste kwalificering in drie jaar. Geen aspergeteler wilde het jaar 2020 afdoen met slecht of zeer slecht. In 2018 en 2019 gebeurde dat nog wel.

AMI heeft de meningen van de telers direct na het einde van het afzetseizoen gepolst. Tijdens de peiling konden zij hun mening geven over zaken als oogst, prijs, arbeid en afzet, waarbij de antwoorden varieerden van 1 (zeer goed) tot 5 (zeer slecht).


Van de telers gaf 17 procent aan het seizoen matig te vinden. Volgens het Duitse marktbureau zijn dit vooral bedrijven die zich bij de afzet richten op de horeca. Door de lockdown vanwege corona lag deze markt op zijn gat.

Diezelfde lockdown heeft ervoor gezorgd dat het thuisgebruik van asperges in 2020 is gestegen. 'Consumenten wilden zichzelf verwennen met de groente', concludeert AMI. Asperge is in de Bondsrepubliek een van de grootste vollegrondsteelten. Het gewas wordt verbouwd op 22.000 hectare.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer