Gelderland heeft 1,9 miljoen euro voor innovatieve concepten

Provincie Gelderland heeft 1,9 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de POP3-subsidie Innovatieve concepten. De regeling is bedoeld voor partijen die samen een creatief en vernieuwend idee ontwikkelen dat bijdraagt aan de overgang naar een duurzamere landbouw met een goed verdienmodel voor de agrarisch ondernemers.

Gelderland+heeft+1%2C9+miljoen+euro+voor+innovatieve+concepten
© Nieuwe Oogst

Gedeputeerde Peter Drenth (CDA): 'Dit jaar is 1,9 miljoen euro beschikbaar voor aanvragen. Dat is meer dan andere jaren. Ik hoop dan ook van harte dat we de komende maanden veel kansrijke aanvragen ontvangen.'

Drenth zegt de agrarische sector te kennen als een sector met veel denk- en innovatiekracht. 'En we staan samen voor grote uitdagingen, zoals het stikstofvraagstuk, de energietransitie, het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering en de versterking van de biodiversiteit. Uitdagingen waar agrarisch ondernemers ook aan kunnen bijdragen. En uitdagingen waar we alle hulp goed bij kunnen gebruiken.'


Aanleiding voor ander gedrag

De subsidies zijn uitdrukkelijk beschikbaar voor partijen die samen kansen zien om de landbouwsector, het plattelandsgebied of de voedselketen te vernieuwen. Dit soort samenwerkingen leiden volgens de provincie tot een andere aanpak of ander gedrag op en rond het bedrijf of in de hele sector.

Innovatieve concepten bestaan uit meerdere ideeën die samen een duidelijk verband en een duidelijk doel hebben, legt Gelderland de insteek van de regeling uit. Het concept moet iets toevoegen aan de huidige kennis of stand van zaken in de agrarische sector. 'We geven subsidie aan groepen die vernieuwende ideeën bedenken die niet alleen hun bedrijf verbeteren, maar die oplossingen zijn voor maatschappelijke problemen. Bijvoorbeeld een nieuw verdienmodel met aandacht voor biodiversiteit of klimaat.'

Ideeën die een positieve impact hebben op biodiversiteit, bodem, kringlooplandbouw en/of klimaat maken extra veel kans om in aanmerking te komen voor subsidie. Zowel bestaande als nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen zich melden. Een aanvraag indienen kan tussen 3 mei en 14 juni bij de provincie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer