Klaar+voor+toekomst+met+nieuwe+koeienstal
Nieuws
© Herbert Wiggerman

Klaar voor toekomst met nieuwe koeienstal

Met behulp van een POP3-subsidie heeft gezinsbedrijf Nelis uit Baambrugge een nieuwe koeienstal kunnen realiseren. De regeling is volgens provincie Utrecht een succes, met 135 gehonoreerde aanvragen.

Gerard, Agnes en zoon Arjan Nelis hebben een melkveebedrijf met 120 melkkoeien en 70 stuks jongvee. De nieuwe stal zorgt ervoor dat het bedrijf klaar is voor de toekomst, stelt Agnes Nelis. 'Het geeft zoveel meer comfort aan de dieren. De nieuwe stal is zowel breder als langer. Ook hebben we meer werkruimte en beter zicht op de drachtige koeien die in het afkalfhok staan.'

Nelis is blij met de POP3-subsidie 'Fysieke investeringen', waarvoor de provincie 6,5 miljoen euro reserveerde. 'De nieuwe stal is veel duurzamer, want er is bewust gekozen voor onder andere dakisolatie. We kunnen het stalklimaat slim inregelen. Dat kon niet in de vorige stal. Het geïsoleerde dak houdt de warmte buiten. Als het toch te warm is, kunnen we nog ventilatoren aanzetten. Op die manier is het altijd comfortabel in de stal.'

De provincie had aanvankelijk 1,5 miljoen euro gereserveerd voor de POP3-subsidie, maar verhoogde dat met 5 miljoen vanwege de grote belangstelling. In totaal werden 135 aanvragen goedgekeurd van boeren die wilden innoveren, van precisiebemesting tot koematrassen.
Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: 'De overweldigende hoeveelheid aanvragen laat zien dat agrariërs vooruit kijken en aan de slag willen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer