53%2C7+miljoen+euro+voor+plattelandsontwikkeling+Gelderland
Nieuws
© Vidiphoto

53,7 miljoen euro voor plattelandsontwikkeling Gelderland

Voor plattelandsontwikkeling in Gelderland is de komende jaren 53,7 miljoen euro subsidie beschikbaar. Daarvan komt 20,9 miljoen euro uit Brussel. De rest van het geld komt van provincie, waterschappen en gemeenten.

Het gaat om geld uit het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma POP3 dat met twee jaar is verlengd. In POP3plus ligt de focus op thema's klimaat, biodiversiteit en kringlooplandbouw. Volgens Gelders landbouwgedeputeerde Peter Drenth (CDA) sluit dit goed aan bij onder meer de Gelderse Maatregelen Stikstof (GMS) en het verduurzamen van de land- en tuinbouw in de provincie.

Drenth: 'De land- en tuinbouw is een onderdeel van onze Gelderse identiteit. De sector is belangrijk voor de leefbaarheid van het platteland, de Gelderse economie en het produceren van voedsel. Daarom blijven wij investeren in de agrarische sector, samen met het Rijk en Europa. Hiermee willen we bijdragen aan een land- en tuinbouw waarbij agrarische bedrijven op een duurzame manier produceren en daar een goed inkomen uit kunnen halen.'


De POP3plus-middelen komen beschikbaar via subsidieregelingen, waarvoor belangstellenden een aanvraag kunnen indienen. In Gelderland zijn meerdere regelingen in voorbereiding. De eerste twee, 'Verplaatsing glastuinbouwbedrijven' en 'Professionalisering korte ketens', openen vanaf 1 april 2021.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer