Plattelandsdebat+Nieuwe+Oogst+met+boeren+en+politici
Nieuws
© David Hilberink

Plattelandsdebat Nieuwe Oogst met boeren en politici

Acht kandidaat-Kamerleden voeren donderdag 11 maart aan de hand van vier prangende stellingen een messcherp debat op het boerenerf. Dit plattelandsdebat wordt geleid door de bekende televisiepresentator en radiomaker Roelof Hemmen en is te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Twee boeren nemen deel aan het debat. Landbouwbestuurders van LTO en NAJK geven vanuit de stal hun reactie op het debat.

Bij het plattelandsdebat, dat wordt gehouden op een boerderij, zijn onderstaande kandidaat-Kamerleden aanwezig:

• SGP – Roelof Bisschop
• VVD – Jan Klink
• BBB – Femke Wiersma
• CDA – Cees de Jong
• CU - Hermen Vreugdenhil
• D66 – Tjeerd de Groot
• GroenLinks – Laura Bromet
• JA21 – Jan Cees VogelaarDeze politici krijgen bij het plattelandsdebat een podium, zonder de boerenrealiteit uit het oog te verliezen. Na elk debat over een stelling vindt daarom een korte reflectie vanuit de stal plaats. Dat gebeurt onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo met bestuurders van LTO Nederland en NAJK. Voorzitters Sjaak van der Tak van LTO en Roy Meijer van NAJK zijn ook aanwezig. Ook gaan boeren zelf direct met de politici in debat.

Kijkers kunnen online reageren op de stellingen en debatten met de hashtag #hetplattelandkiest. Uw reactie is van belang en kan worden meegenomen in het debat. Het plattelandsdebat begint om 20 uur en is te volgen via nieuweoogst.nl/live en de socials van Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer