Nieuwe Oogst TV Verkiezingen: Roelof Bisschop (SGP)

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021. Er doen 37 partijen mee. In de aanloop naar de verkiezingen laat Nieuwe Oogst zoveel mogelijk (aspirant-)Kamerleden aan het woord over de land- en tuinbouw. Dit doen we aan de hand van drie stellingen. Vandaag in deze reeks Roelof Bisschop (64).

Roelof Bisschop is geboren in Staphorst op 30 november 1956 en woont in Veenendaal. Hij is acht jaar actief in de Tweede Kamer. Bisschop is boerenzoon en historicus. Hij is zijn loopbaan begonnen als geschiedenisleraar om later directeur te worden van een scholengemeenschap in Gouda. Hij verzorgde enkele jaren een column in het Reformatorisch Dagblad. Bisschop behoort tot de belangrijkste opiniemakers in de gereformeerde kring. Hij is lid van de Hersteld Hervormde Kerk.

Bisschop is jarenlang lokaal politiek actief geweest in zijn gemeente Veenendaal. Later werd hij ook Statenlid van de provincie Utrecht. Na de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 haalde de SGP 3 zetels en werd Bisschop binnengehaald.


LTO en Nieuwe Oogst organiseren plattelandsdebat

LTO Nederland en Nieuwe Oogst houden donderdag 11 maart een debat over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. Centraal staat de rol van boeren en tuinders als dragers van het landelijk gebied en verdienvermogen. Het verkiezingsdebat is die avond vanaf 20 uur online te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Deelnemers aan het debat zijn Cees de Jong (CDA), Jan Klink (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Roelof Bisschop (SGP), Hermen Vreugdenhil (CU), Caroline van der Plas (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Laura Bromet (GL). Volg ook het andere nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer