Nieuwe Oogst TV Verkiezingen: Tjeerd de Groot (D66)

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021. Er doen 37 partijen mee. In de aanloop naar de verkiezingen laat Nieuwe Oogst zoveel mogelijk (aspirant-)Kamerleden aan het woord over de land- en tuinbouw. Dit doen we aan de hand van drie stellingen. Vandaag in deze reeks Tjeerd de Groot (52). Hij is de laatste politicus in deze serie.

De Groot is sinds 2017 Kamerlid. Hij stond destijds op plek 19 op de kandidatenlijst en de partij kreeg ook 19 zetels. Tot zijn installatie in de Tweede Kamer was hij directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie. In de Tweede Kamer heeft De Groot de portefeuille landbouw en visserij, natuur, dierenwelzijn, voedsel(productie), krimp en toerisme. Zijn missie is om de voedselproductie te verduurzamen en hij pleit voor een 'nieuwe groene revolutie'. Hij staat nu op plek 8 op de lijst van D66. De Groot woont in Haarlem.


LTO en Nieuwe Oogst organiseren plattelandsdebat

LTO Nederland en Nieuwe Oogst houden donderdag 11 maart een debat over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. Centraal staat de rol van boeren en tuinders als dragers van het landelijk gebied en verdienvermogen. Het verkiezingsdebat is die avond vanaf 20 uur online te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Deelnemers aan het debat zijn Cees de Jong (CDA), Jan Klink (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Roelof Bisschop (SGP), Hermen Vreugdenhil (CU), Caroline van der Plas (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Laura Bromet (GL). Volg ook het andere nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer