Peiling: CDA verliest terrein ten opzichte van BBB

Bij de Tweede Kamerverkiezingen kunnen CDA en BoerBurgerBeweging (BBB) de meeste stemmen verwachten van agrariërs. 24,6 procent van de agrariërs is van plan te stemmen op BBB. Daarmee is de partij verwikkeld in een nek-aan-nekrace met het CDA dat 24,8 procent van de stemmen kan verwachten.

Peiling%3A+CDA+verliest+terrein+ten+opzichte+van+BBB
© Twan Wiermans

Dat blijkt uit resultaten van de verkiezingspeiling van AgriDirect die de eerste week van maart heeft plaatsgevonden en waaraan 1.295 Nederlandse agrarische bedrijven hebben deelgenomen. Vier jaar geleden kon het CDA nog rekenen op 41 procent van de agrarische stemmen.

De andere partijen blijven achter op CDA en BBB. 14,8 procent is van plan om te stemmen op de VVD. 10,5 procent kiest voor de SGP. Daarna volgen JA21 (5,7 procent), Forum voor Democratie (5,6 procent) en de PVV (4,2 procent).


De uitslag van het AgriDirect-onderzoek vertoont grote verschillen met de peiling die Nieuwe Oogst onlangs liet uitvoeren. Daarin kreeg het CDA 27,4 procent van de stemmen, BBB 13 procent en de VVD 16 procent. 18,9 procent gaf aan nog geen definitieve keuze te hebben gemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer