Onvoldoende+draagvlak+onder+melkveehouders+voor+demonstratie+FDF
Nieuws
© DIRK HOL

Onvoldoende draagvlak onder melkveehouders voor demonstratie FDF

Farmers Defence Force (FDF) gaat woensdag 3 maart niet demonstreren bij het hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort. Er blijkt onvoldoende draagvlak onder melkveehouders te zijn voor deze actie.

Eerder vandaag riep FDF haar leden op om met de trekker naar het hoofdkantoor van zuivelconcern FrieslandCampina in Amersfoort af te reizen. Bedoeling was om daar woensdagochtend actie te voeren tegen wat FDF het 'wanbeleid' van de directie van FrieslandCampina noemt.

FrieslandCampina publiceerde dinsdag de jaarcijfers over 2020. Die zien er niet goed uit. Het zuivelbedrijf zag de winst met 71 procent kelderen. Na uitbetaling van rente op de ledenobligaties, andere leningen en minderheidsbelangen komt er 46 miljoen euro ten laste van de algemene reserve.


Veel rumoer

Sinds de bekendmaking van de actieplannen is er rumoer ontstaan tussen melkveehouders onderling. Het blijkt dat er onder leden-melkveehouders van FrieslandCampina onvoldoende draagvlak bestaat om naar Amersfoort te reizen om daar bestuur en directie van het zuivelconcern op het matje te roepen. Daarom blaast FDF de actie af.

De slechte jaarcijfers hebben er overigens wel ingehakt bij de leden-melkveehouders van Nederlands grootste zuivelcoöperatie. De komende avonden en weken houdt FrieslandCampina onlinebijeenkomsten waarin de leden in gesprek kunnen met bestuur, directie en ledenraad over de prestaties in het afgelopen jaar.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer