Farmers+Defence+Force+wil+actievoeren+bij+hoofdkantoor+FrieslandCampina
Nieuws
© William Hoogteyling

Farmers Defence Force wil actievoeren bij hoofdkantoor FrieslandCampina

Farmers Defence Force roept haar leden op om met de trekker naar het hoofdkantoor van zuivelconcern FrieslandCampina in Amersfoort te reizen. De bedoeling is om daar woensdagochtend actie te voeren tegen wat Farmers Defence noemt het 'wanbeleid' van de directie van FrieslandCampina.

FrieslandCampina publiceerde dinsdag de jaarcijfers over 2020. Die zien er niet goed uit. Het zuivelbedrijf zag de winst met 71 procent kelderen. Na uitbetaling van rente op de ledenobligaties, andere leningen en minderheidsbelangen komt er 46 miljoen euro ten laste van de algemene reserve.


Farmers Defence Force beticht de directie, het bestuur en de ledenraad van mismanagement en vindt het tijd voor een 'grote schoonmaak'.


Ledenbijeenkomst

FrieslandCampina heeft kennisgenomen van de berichten van Farmers Defence Force. 'Vanmiddag bespreken we de cijfers in de ledenraad en met ingang van vanavond zijn er meerdere ledenbijeenkomsten. Dat is de plek waar leden die iets vinden, in gesprek kunnen gaan met het bestuur en de directie', zegt woordvoerder Jan-Willem ter Avest van FrieslandCampina.

Ter Avest betreurt het dat er vanwege de coronapandemie geen fysieke bijeenkomsten zijn. 'Maar we organiseren meerdere onlineledenbijeenkomsten. Er is volop gelegenheid om van gedachten te wisselen.'

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer