Arjan+Schimmel+is+nieuwe+voorzitter+ZuivelNL
Nieuws
© ZuivelNL

Arjan Schimmel is nieuwe voorzitter ZuivelNL

Melkveehouder Arjan Schimmel (47) uit het Utrechtse Linschoten is de nieuwe voorzitter van ZuivelNL. Hij vervangt Jorrit Jorritsma die in december vanwege gezondheidsredenen terugtrad. Bij coöperatie DOC Kaas neemt Guus Mensink (39) uit Dedemsvaart de voorzittershamer van Schimmel over.

De algemene vergadering van ZuivelNL heeft Schimmel benoemd. Vanwege de coronamaatregelen heeft de benoeming in een schriftelijke ronde plaatsgevonden.

Schimmel is sinds 2010 bestuursvoorzitter bij DOC Kaas. Hij treedt per 17 mei terug uit deze functie omdat zijn zittingstermijn afloopt. Sinds 2000 is Schimmel bestuurlijk actief bij deze zuivelcoöperatie. Ook vertegenwoordigt hij, sinds de fusie in 2016, de coöperatie in de raad van commissarissen van de Duitse zuivelonderneming DMK. Hij heeft vanuit deze bestuurlijke activiteiten veel kennis en ervaring van de zuivelsector opgedaan. Schimmel heeft samen met een compagnon een melkveehouderij in Linschoten.


Solide organisatie

Schimmel: 'Ik wil mijn kennis, ervaring en netwerk gebruiken om de verschillende partijen binnen ZuivelNL te verbinden, de eenheid binnen de melkveehouderijsector te versterken en verder te bouwen aan een sterke en solide organisatie voor alle melkveehouders en zuivelfabrieken in Nederland.'


ZuivelNL is de brancheorganisatie van en voor melkveehouders en zuivelondernemingen. Samen met de leden LTO, NMV en NZO en alle aangesloten partners in de keten werkt de organisatie aan een beter verdienmodel voor de boeren met een praktische invulling van wet- en regelgeving.


Mensink voorzitter DOC

Omdat Arjan Schimmel onafhankelijk voorzitter is van ZuivelNL, treedt hij terug als voorzitter van DOC Kaas. Tijdens de bestuursvergadering van DOC Kaas is Guus Mensink per 17 mei 2021 benoemd tot voorzitter van het bestuur van de coöperatie. Schimmel treedt per 17 mei terug uit dit bestuur van DOC Kaas.

Guus Mensink (39) is sinds 2010 lid van het bestuur bij DOC Kaas en werd in 2019 benoemd als vice-voorzitter. Hij heeft in 2004 zijn opleiding Agribusiness en Bedrijfskunde aan de Agrarische Hogeschool Dronten afgerond en in 2006 zijn Master in Management and Economics aan Wageningen Universiteit. Guus heeft samen met zijn broer Bert Mensink een melkveebedrijf in Dedemsvaart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer