Stijging+boternotering+zet+door
Nieuws
© Unsplash/Sorin Gheorghita

Stijging boternotering zet door

Bij de Officiële Nederlandse Zuivelnoteringen is opnieuw een stijging te zien bij de boterprijzen. Ook vollemelkpoeder noteerde hoger dan vorige week.

Nadat de boternotering in de tweede helft van 2020 tussen de 330 en 340 euro bleef schommelen, was er rond de jaarwisseling een lichte dip van 325 euro. Sindsdien is die notering met een opmars begonnen. Die werd ook deze week doorgezet. De prijs voor verse boter is met 5 euro gestegen en komt daarmee uit op 365 euro.

De notering van vollemelkpoeder laat sinds april 2020 een licht stijgende trend zien. Ook deze week is er een plus. Met 5 euro erbij staat de vollemelkpoederprijs op 296 euro. Voor mageremelkpoeder voor veevoerdoeleinden is deze week een lichte plus van 1 euro te zien. Die notering komt uit op 233 euro. Mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden en weipoeder noteerden met respectievelijk 239 euro en 91 euro gelijk aan vorige week.Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer