%27Maak+uw+keuze+voor+de+toekomst%27
Column
© ZLTO

'Maak uw keuze voor de toekomst'

Kandidaten voor de Tweede Kamer van acht partijen nemen op donderdag 11 maart deel aan het plattelandsdebat van LTO Nederland. Zo krijgt u scherp op het netvlies hoe politiek Den Haag tegen de toekomst van het platteland aankijkt. De samenstelling van de nieuwe Tweede Kamer en daaruit volgend een nieuwe regering is van groot belang voor boeren en tuinders.

Wij zien graag een kabinet dat het belang van gezond, veilig voedsel en een vitaal platteland onderschrijft. Ruimte en grond vormen een centraal thema. Laat ik het zwart-wit stellen: bouwen we het platteland vol of geven we ruimte aan innovatief agrarisch ondernemerschap?

Als agrarische ondernemersvereniging spreken wij ons politiek niet uit. Wel dienen wij het belang van de agrarische sector in zijn volle omvang, variatie en rijkdom.

Vanuit die opdracht en verantwoordelijkheid hebben wij vorig najaar een verkiezingsmanifest opgesteld. Onder de titel 'Een nieuwe kans voor goed beleid voor onze boeren en tuinders' dagen wij de politiek nadrukkelijk uit voor het grote belang van een vitale agrarische sector voor een evenzo vitale samenleving. In verschillende partijprogramma's zien wij onze inbreng terug. Nu is het aan u om de juiste keuze te maken.

Wij zien graag een kabinet dat het belang van gezond, veilig voedsel en een vitaal platteland onderschrijft

Wim Bens, bestuurslid LTO Nederland

Met 37 deelnemende partijen is de keuze groot. Daarom hebben wij de agrarische standpunten van veel partijen op een rij gezet in een Agrarische Programmatracker. Bestudeert u die eens rustig op de LTO-website.

Ik wens u op 17 maart veel wijsheid toe. Kies voor de toekomst van ons platteland en een welvarende agrarische sector: in het belang van alle Nederlanders.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer