'Op weg naar een nieuwe visie'

Sjaak van der Tak is verkozen tot de nieuwe voorzitter van LTO Nederland. Alom zijn de reacties positief. Als waarnemend voorzitter van het bestuur doet het mij goed dat onze leden unaniem de voordracht volgden. Dat vertrouwen biedt veel perspectief en geeft relatieve rust.

%27Op+weg+naar+een+nieuwe+visie%27
© ZLTO

Met Sjaak aan het roer gaan we een lijn uitstippelen over de toekomst van de agrarische sector en maken wij een waardegedreven visie. Een visie van wat ons drijft en waarom wij willen bijdragen aan de toekomst van (agrarisch) Nederland: hier willen wij over tien, vijftien jaar staan.

Dat is niet gemakkelijk, want onze sector is divers en breed, met negentien vakgroepen en zes portefeuilles. Belangen lopen niet altijd parallel en het politieke landschap is uitdagend. Een visie ontwerp je niet op een namiddag. Dat is een zorgvuldig proces waarbij onze leden heel nadrukkelijk een stem krijgen onder de naam Dialoog 2021.


Daarbij moeten we ook 'van buiten naar binnen' durven denken: wat verwacht de samenleving van ons, welke technologische innovaties komen op ons af, wat wordt de ruimtelijke ontwikkeling, hoe ziet het economisch perspectief eruit en hoe blijven wij onze boterham verdienen? Maar vooral: wat drijft ons om boer en tuinder te blijven? Op welke wijze vervullen wij onze rol in de samenleving?

We moeten ook 'van buiten naar binnen' durven denken

Wim Bens, bestuurslid LTO Nederland

Het vreemde jaar 2020 loopt ten einde. Hoe je dit schrik(kel)jaar ook hebt beleefd, één ding is duidelijk: we kunnen niet zonder gezond voedsel en fijn groen. Nederland kan dus niet zonder boeren en tuinders. Laat die waarde het fundament zijn waarop we met elkaar onze visie gaan bouwen. In het belang van onze agrarische sector, in het belang van Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
 • Maandag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer