Evers+Duodisc%2Dbemester+nu+ook+met+kleinere+werkbreedtes
Nieuws
© Evers

Evers Duodisc-bemester nu ook met kleinere werkbreedtes

De Evers Duodisc-serie is verder uitgebreid met werkbreedtes van 4 tot 9,75 meter. De werkbreedtes van 9,75 tot 18 meter bestonden al.

De Evers Duodisc is ontwikkeld om mest in granen en op grasland uit te rijden. Door de ontwikkeling van de nieuwe bemesters met smallere werkbreedtes, biedt Evers nu een complete Duodisc-serie met een werkbreedte van 4 tot en met 18 meter. Daarmee biedt Evers nu graan- en zodebemesters voor zowel de 'kleinere' getrokken tanks als de 'grote' zelfrijders.

De nieuwe bemesters kenmerken zich door een twee- of driedelig opklapbaar frame. Voor de werkbreedte van 4 tot 7 meter is de bemester uitgerust met een tweedelig opklapbaar frame. Voor de werkbreedte 7,5 tot 9,75 meter is de bemester voorzien van een driedelig opklapbaar frame.


Grote bolvormige schijven

De mestelementen op de smallere bemesters zijn dezelfde als die van de reeds bestaande Duodisc-bemester met een vijfdelig opklapbaar frame. De machines zijn voorzien van grote bolvormige schijven met een doorsnede van 41,5 centimeter. Door de spitse vorm en de grootte van de schijf treedt er relatief weinig weerstand op, waardoor de schijven onder alle omstandigheden blijven rollen/lopen. De onderlinge schijfafstand is 18,75 of 25 centimeter.

De frames zijn robuust gebouwd en de mestelementen zijn opgehangen in onderhoudsvrije rubbers. In combinatie met de 6 graden bewegingsvrijheid, zowel naar links als rechts, is het mestelement optimaal spoor- en bodemvolgend. Het driedelig opklapbaar frame beschikt standaard over een standaard V-stelling, wat het keren op de kopakker vereenvoudigt.

Alle Evers Duodisc bemesters zijn optioneel uit te rusten met opklapbare tanden om op bouwland, de mest optimaal mee af te dekken. In opgeklapte toestand kunnen de tanden aan de bemester blijven zitten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer