Webinar over adviezen aanjaagteam arbeidsmigranten

Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten kwam onlangs met adviezen om de positie van buitenlandse werknemers te verbeteren. Over de gevolgen daarvan organiseren de werkgeversorganisaties in de land- en tuinbouw een webinar.

Webinar+over+adviezen+aanjaagteam+arbeidsmigranten
© William Hoogteyling

Het advies van het team onder leiding van voormalig SP-Kamerlid Emile Roemer bevat aanbevelingen voor het kabinet om misstanden aan te pakken. De kern van het advies is om naast aanpassing van huisvesting tot verplichte certificering te komen voor uitzendbureaus en een boete voor inleners die werken met niet-gecertificeerde bureaus. Ook moet de registratie beter, zodat bekend is waar arbeidsmigranten wonen.

Tijdens het webinar gaat Wim van den Boomen van LTO Nederland live in gesprek met Jaap Uijlenbroek als trekker van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten over de recent uitgebrachte adviezen.


Alle leden-werkgevers van LLTB, LTO Noord, ZLTO, Glastuinbouw Nederland, KAVB, POV en NFO zijn van harte uitgenodigd om aan dit webinar deel te nemen. Stel uw vragen over de adviezen van Roemer en neem de gelegenheid om uw mening te laten horen over wat nodig is en wat niet.

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar webinar@lto.nl.

In het live-webinar worden de huidige situatie, knelpunten, oplossingen en de aanbevelingen van Roemer's adviezen besproken. Daarbij staan de volgende vragen centraal:

• Hoe zorgen we ervoor dat uitbuiting van arbeidsmigranten en uitwassen worden voorkomen?
• Hoe realiseren we meer en kwalitatief goede huisvesting?
• Wat is nodig om de maatschappelijke en politieke beeldvorming over arbeidsmigranten in relatie tot de land- en tuinbouw te verbeteren?
• Wat moet het kabinet doen en niet nalaten voor een betere bescherming van arbeidsmigranten?

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer