Innovatief cameratoezicht in slachthuizen Vion

De Dierenbescherming, Deloitte, Eyes on Animals en slachterij Vion hebben samen een systeem voor cameratoezicht ontwikkeld. Vion installeert dit camerasysteem in de slachterijen in Nederland en Duitsland.

Innovatief+cameratoezicht+in+slachthuizen+Vion
© Vion Food

De afgelopen jaren hebben grote slachthuizen in Nederland cameratoezicht geïmplementeerd. Elke dag worden er honderden uren aan videobeelden gegenereerd. Hoewel het huidige cameratoezicht kan helpen bij het identificeren van problemen in de omgang met dieren, zijn er beperkingen. In de praktijk bekijken slachthuizen een willekeurige en beperkte selectie, waardoor veel misstanden ongezien blijven.

In reactie hierop ontwikkelden de Dierenbescherming, Deloitte, Eyes on Animals en slachterij Vion samen een innovatief cameratoezichtsysteem. De ontwikkelde videosoftware maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om te monitoren hoe met dieren wordt omgegaan. Het systeem detecteert bewegingen van personen, dieren en objecten en hun interactie.


Algoritmes

Videofragmenten die (mogelijk) afwijken van het protocol van Vion met betrekking tot de omgang met dieren, worden automatisch geselecteerd door het algoritme van het systeem. Deze videofragmenten worden via het dashboard beschikbaar gesteld om te beoordelen. Dierenwelzijnsfunctionarissen van Vion kunnen op basis van de videofragmenten effectiever en gerichter maatregelen nemen.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  13° / 9°
  60 %
 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer