Vion houdt notering vleesvarkens gelijk

De vleesvarkensnotering van Vion blijft voor week 50 gehandhaafd op 1,32 euro. Vion geeft aan dat het aanbod onverminderd groot blijft, maar dat de vleesafzet richting retail vlotter loopt met het oog op de feestdagen.

Vion+houdt+notering+vleesvarkens+gelijk
© Vion

De vleesafzet van de reguliere varkens loopt deze en volgende week in volume redelijk door. Vion geeft aan dat de prijsstelling moeizaam blijft door de enorme stroom varkensvlees die Duitsland en Denemarken geplaatst moeten krijgen op de Europese markt.

Daartegenover staat dat Onlinepigtrade verwacht dat een groot aantal onderdelen van het varken deze week zal plussen. Dat geldt voor de exclusieve onderdelen haas en kophaas, maar ook voor nekstukken, ribben en hammen.


Normaliter vraagt de regiomarkt om deze tijd van het jaar volop vlees ter bevoorrading voor de feestdagen. Die vraag komt dit jaar door onzekerheden rondom corona maar stroef op gang. Daarnaast zijn de vleesafzetmogelijkheden na kerst en de nieuwjaarsweek beperkt omdat de Europese vleesverwerkende industrie geheel of gedeeltelijk dichtgaat.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer