Nieuwe suikerbietproducten leveren vanaf 2025 geld op

Cosun Beet Company verwacht dat over vijf jaar zo'n 20 procent van de omzet afkomstig zal zijn van de nieuwe producten die uit suikerbieten worden geproduceerd.

Nieuwe+suikerbietproducten+leveren+vanaf+2025+geld+op
© Johan Wissink

Deze voorspelling doet Gert Sikken, directeur agrarische zaken van Cosun Beet Company, deze week tijdens de online teeltvergaderingen van de suikerfabrikant. Hij kreeg een vraag over de bijdrage van de innovaties, waar Cosun mee bezig is, aan de bietenprijs. 'Het is nu nog te vroeg, maar wij gaan ervan uit dat de nieuwe producten en de nieuwe markten vanaf 2025 een substantiële bijdrage leveren aan onze omzet.'

Sinds de naamsverandering van Suiker Unie in Cosun Beet Company gebruikt de fabrikant de internationale slogan Bright Beet Solutions. Dat sluit volgens Sikken aan bij de nieuwe ambitie en de nieuwe strategie. 'We willen ons internationaal meer profileren en meer zijn dan alleen een producent van suiker. Daarbij gebruiken we de suikerbiet als inspiratiebron.'


Samenwerking met partnerbedrijven

De innovaties die een bijdrage gaan leveren aan de omzet van Cosun Beet Company betreffen de eiwitten uit bietenblad, vezels en papier uit bietenpulp en de productie van groene chemicaliën. Sikken vertelt dat Cosun met diverse partnerbedrijven samenwerkt om de nieuwe producten verder te ontwikkelen en geschikt te maken voor de verkoop.

Hoewel Cosun Beet Company minder afhankelijk wil zijn van de afzet van suiker, benadrukt Sikken wel dat suiker de hoofdmoot blijft. 'De nieuwe producten leveren ons op de markt vooral meer comfort op. Uiteindelijk gaat dit voldoende opleveren om een steviger bietenprijs te kunnen garanderen', is zijn overtuiging.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer