Familie Albring HHH-fokker van het jaar

Familie Albring uit het Drentse Drouwenermond is door Holland Holstein Herds (HHH) uitgeroepen tot Fokker van het jaar 2020. Zaterdag kreeg de familie deze prijs overhandigd.

Familie+Albring+HHH%2Dfokker+van+het+jaar
© Pieter Stokkermans

Het viel de jury op dat de prefix Drouner van deze familie regelmatig voorkwam bij de indexlijsten. Zo debuteerde in april de roodbonte Drouner Rednex op basis van dochters bij KI Kampen.

Andere stieren uit dezelfde koefamilie zijn bijvoorbeeld de hoge genoomstieren Drouner Altitude van CRV en Drouner Augustus P van Cogent, Drouner Effectiv van het Duitse RSH en de verwachtingsvolle 'toekomststier' Drouner Aras P van KI Samen.


Europees kampioenschap

Op keuringsgebied is familie Albring ook succesvol. Drouner Dh Aiko 1445 eiste in 2019 op het Europees Kampioenschap in Libramont een 1B-klassering en later op de NRM het reservekampioenschap op, terwijl Drouner Aiko 1349, de volle zus van Rednex en Effectiv, eind vorig jaar het reservekampioenschap van de roodbonte middenklasse op de HHH-show won. Ook had het bedrijf hier de beste bedrijfscollectie zwartbont.

Normaal gesproken vindt de prijsoverhandiging plaats tijdens de HHH-show, die afgelopen vrijdag en zaterdag zou worden gehouden. Vanwege corona ging die dit jaar niet door. In plaats daarvan komt er een videokeuring met bedrijfscollecties, waarvoor afgelopen weekend opnamen werden gemaakt.

Zaterdag had familie Albring de collectie ook klaar staan voor deze videoshoot. Daarbij werd de prijs voor de Fokker van het Jaar overhandigd. De prijswinnaar wordt jaarlijks door de vakpers – Holstein International, Melkvee en Veeteelt – bepaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer