Drie dochtergroepen op Holland Holstein sHow

Op de Holland Holstein sHow (HHH) in de Zwolse IJsselhallen tonen CRV, WWS en Semex vrijdag 6 en zaterdag 7 december elk een dochtergroep. Daarnaast zijn veel dieren opgegeven voor zowel de individuele keuring op zaterdag en de Young Breeders op vrijdag.

Drie+dochtergroepen+op+Holland+Holstein+sHow
© René Eijsink

Voor de 140 Young Breeders die op vrijdag in actie komen, valt om 7.45 uur het startschot voor de scheercompetitie, gevolgd door de wedstrijd showmanship en de plaatsing op exterieur. De keuring van vrijdag wordt afgesloten in het nieuw opgezette Holland Holstein House. De kampioenen van de Young Breeders worden daar gehuldigd. Ook is er ruimte voor een 'meet en greet' met de Young Breeders en de inzenders voor de keuring van zaterdag.

Hier kan iedereen, tegen een kleine vergoeding, gezamenlijk eten en drinken. Daarna volgt de veiling van 25 topdieren, die ook meedoen aan de individuele keuring bij de Young Breeders of de individuele keuring van zaterdag. Daarnaast komen ook enkele andere dieren onder de hamer, net als enkele embryopakketten. Na de veiling wordt het fokkersfeest voortgezet.

Zwartbonten en roodbonten

Voor de individuele keuring op zaterdag hebben 92 inzenders in totaal ruim driehonderd koeien aangemeld. Daarbij gaat het om 196 zwartbonten en 115 roodbonten. De eerste vaarzen komen om 9 uur in de ring. Hier worden ook drie dochtergroepen getoond. Zo laat Semex dit jaar een dochtergroep van stier Croteau Lesperron Unix (Numero Uno x Toystory) zien. Deze stier heeft in Canada al achttien excellente dochters. In totaal zijn er in dat land al duizend dochters ingeschreven.

WWS showt dit jaar een dochtergroep van Delaberge Pepper (Mogul x Planet). In 2017 werden zijn eerste dochters getoond tijdens de RMV vakdagen in Hardenberg. Het uniforme viertal jonge vaarzen maakte daar volgens de importeur indruk op de bezoekers. Het zijn koeien die imponeren met hun fraaie frames, geweldige uiers en hoge gehalten.

Delta Solero

CRV komt met een dochtergroep van Delta Solero (Eminem x Laudan). Deze duurzaamheidsstier geeft volgens CRV een goede productie bij makkelijk bewegende dochters. De koeien zijn middelgroot en draaien verder prima binnen het koppel mee. In de fokwaarde zit een flinke plus (+0,25 procent) voor vet en tevens voor eiwit (+0,21 procent).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer