Jorien Bouwmeester wordt HHH-voorzitter

Jorien Bouwmeester-Vosman wordt volgend jaar voorzitter van de Holland Holstein Herds (HHH). Ze neemt de voorzittershamer in april 2020 over van Hans Puttenstein.

Jorien+Bouwmeester+wordt+HHH%2Dvoorzitter
© Nieuwe Oogst

Jorien Bouwmeester (29) wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van de HHH. Ze groeide op in Rijssen op een melkveebedrijf, waar haar liefhebberij voor de fokkerij ontstond. Ze viel de laatste jaren nogal eens in de prijzen bij wedstrijden veebeoordelen. Het fokkerijhoogtepunt tot nu toe is het kampioenschap vaarzen op de HHH in 2017 met Irma 108 (v. Ladd P).

Bestuurlijke ervaring deed Bouwmeester op in Wageningen bij studievereniging 'De Veetelers'. Daarnaast was ze van 2012 tot en met 2017 actief voor JVC Overijssel – Flevoland, waar ze de laatste jaren de voorzittershamer hanteerde. Sinds 2014 runt Bouwmeester het secretariaat van de HHH en is ze nauw betrokken bij de organisatie van de show en de daarbij behorende beurs.

Bouwmeester is getrouwd met Henry Bouwmeester die samen met zijn ouders een melkveebedrijf runt in Lochem. Ze werkt mee op het bedrijf, naast haar werk als onderzoeker fokwaarden bij coöperatie CRV.

Continueren aantal deelnemers

Een goede samenwerking met het bestuur en de vele vrijwilligers is een eerste speerpunt in haar rol als HHH-voorzitter. Andere punten zijn het continueren van het aantal leden en de deelnemersomvang van de show, het sterker profileren van de Young Breeders op de show en meer uitstraling en professionalisering van de show en beurs.

Onder leiding van Hans Puttenstein is professionalisering van de HHH-vereniging al ingezet. In de 10 jaar onder zijn voorzitterschap is de vereniging enorm gegroeid in ledenaantal, koeien en deelnemers op de Holland Holstein sHow en vooral bij de Young Breeders.

Het enthousiasme van de leden maakt het voor Puttenstein een feest om de show en de ledenavonden te organiseren. 'De internationale uitstraling die de HHH-show de afgelopen jaren heeft verworven is een succes dat we hebben behaalt door de inzet van heel veel mensen binnen onze vereniging.

'Het is de enige keuring ter wereld met internationale allure die georganiseerd wordt met uitsluitend vrijwilligers. Daar ben ik trots op', vertelt de aftredend voorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer