Beste collecties voor Tienmorgen en Albring

Op de HHH-show, zaterdag in Zwolle, leverde De Tienmorgen van de familie Gosens uit Beers de beste bedrijfscollectie bij roodbont. De familie Albring uit Drouwenermond was de beste bij zwartbont.

Beste+collecties+voor+Tienmorgen+en+Albring
© Pieter Stokkermans
Voor Albring was het aantal concurrenten beperkt. De andere deelnemer in deze klasse, de familie Hoftijzer uit Zwartewaal werd reservekampioen.

Bij roodbont versloeg de uniforme groep van Gosens de groep van maatschap Schrijver uit Terwolde. Van der Kolk Melkvee uit Wierden werd hier derde op tal.


Middengroep

In de ochtend waren de titels in de middenklasse voor Van der Kolk Melkvee en de combinatie Jongsteins-Tijhuis. Beide klassen waren van hoog niveau.

De zwartbonttitel in de middenklasse was voor Double M Britny. de Defiant-dochter van de combinatie Jongsteins-Tijhuis in Hoogblokland. Hier was haar secondante Atwood-telg Topcross Anna 250 van maatschap Jacobi uit Garyp. Derde op tal in deze klasse werd maatschap Van Dijk-De Bruin uit Giessenburg, die hiervoor Dempsey-dochter Wilhelmina 550 de ring in bracht.

Bij de middenklasse roodbont won Bossink Rika 631, de Tiger-Lily Ladd P-Red dochter van Van der Kolk Melkvee uit Wierden. Het reservelint was nu voor maatschap Albring uit Drouwenermond met Effort-telg Drouner Aiko 1349. Na het succes bij de vaarzen moest Theo van Vliet uit Nieuwlande nu genoegen nemen met de eervolle vermelding. Dit keer met Pitbull-dochter Giessen Cecibell 8, de moeder van de vaarzenkampioen Cecibell 10.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer