Van Vliet en Albring pakken vaarzentitels HHH

De titels bij de vaarzen tijdens de HHH-show, zaterdag in Zwolle waren bij rood- en zwartbont voor respectievelijk Theo van Vliet uit Nieuwlande en Harm Albring uit Drouwenermond.

Van+Vliet+en+Albring+pakken+vaarzentitels+HHH
© Pieter Stokkermans

Van Vliet nam voor de roodbonttitel de Durango-dochter Giessen Cecibell 10 mee naar Zwolle. Haar secondante was hier Brawler-dochter Gerte 32 van Bloemen Melkvee uit Vredepeel. De eervolle vermelding in deze klasse was voor Wilskracht Warsi 879, de Groenibo Bram-dochter van Abbink Melkveehouderij in Vriezenveen.

De zwartbonttitel was voor Monument Impression-telg Drouner Anna 1529 van maatschap Albring. Een melktypische vaars met veel balans en een best uier. Ze zou een tikkie krachtiger in de voorbenen kunnen.

Haar secondante was de oudste vaars in deze klasse, de vierjarige Atwood-dochter Giessen Charity 138 is wederom van Vliet. Een vaars met veel capaciteit en klasse.

Derde op tal was Falkena Anna 290, de JK Eder-I Control dochter van Schep Holsteins uit Bergambacht. Zij won net als Anna en Charity haar zwartbontrubriek. Een vaars met een subliem uier, een fraai frame en goede achterbenen. De stap van de voorbenen zou krachtiger mogen.

Bouw fokker van het jaar

Jan Bouw uit Putten is tijdens de HHH-show uitgeroepen tot fokker van het jaar. De ondernemer heeft een aantal bekende topstieren gefokt, zoals Bouw Finder, Bouw Rocky en Bouw Snowfever.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer