New Moore Esmeralda pakt na acht jaar titel

O Man-dochter New Moore Esmeralda 38 moest in 2011 op de HHH-show in Zwolle bij de vaarzentitel genoegen nemen met het reservekampioenschap zwartbont vaarzen. Zaterdag pakte ze wél de titel bij de oudere koeien. De koe van maatschap Withaar-Prent uit Nijeveen is inmiddels honderdtonner en werd ook algemeen kampioen.

New+Moore+Esmeralda+pakt+na+acht+jaar+titel
© Pieter Stokkermans

Bijzonder was dat de vaarzenkampioen van 2011 Jimm. Holstein Hellen 589 van John de Vries iuit Boyl inmiddels ook meer dan 100.000 kilo melk heeft gegeven. Zaterdag was deze Shottle dochter eveneens van de partij. Ze moest in haar rubriek genoegen nemen met een 1D-plek.

Jurylid Stefan Widmar had erg veel moeite om de rubriek oudste zwartbonten te plaatsen. Dit kwam ook door het leeftijdsverschil. Op 1B kwam nu de zevenjarige Mogul-dochter Drouner Ajdh Cosmo van maatschap Albring uit Drouwenermond. Zij werd later reservekampioen in deze klasse. De 1C, en bij de kampioenskeuring derde op tal, was voor Goldsun-dochter Gerda 126 van Freek de Jong uit Montfoort.

Big Apple algemeen kampioen roodbont

Bij roodbont was de titel oudere koeien én het algemeen kampioenschap voor de complete Twente Dairies Apple Jose 1, de Big Apple-Red dochter van Twente Dairies uit Hooghalen. Het reservelint ging naar de va een subliem uier voorziene Els 286 van Hendrik Jan Arendsen Raedt uit Barchem. Derde op tal was Heerenbrink Truus 4, een langgerekte Big Apple-dochter van maatschap Steegink uit Okkenbroek.

• Zie hier alle uitslagen.

Downloads
pmolijst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer