Wie+volgt+Marc+Calon+op+als+voorzitter+van+LTO%3F
Column
© ZLTO

Wie volgt Marc Calon op als voorzitter van LTO?

Sinds het terugtreden van Marc Calon als LTO-voorzitter op 13 mei houdt deze vraag velen bezig. Het komende half jaar zijn wij intensief aan de slag met dit zoektraject. Want een gedragen en gedegen keuze van een voorzitter is vitaal voor het functioneren van onze vereniging.

Sommigen van u noemen al namen van kandidaten. Zelf kennen we ook gegadigden. Maar we gaan niet over één nacht ijs.

Over de manier waarop we een nieuwe voorzitter van LTO kiezen en benoemen, hebben we uitgebreid geschreven in Nieuwe Oogst. Om te beginnen gaat een searchbureau dat de agrarische sector én het netwerk - onder meer in Den Haag - goed kent, op zoek naar geschikte kandidaten. We doen dit als LTO-bestuur samen met u. Door binnenkort een enquête naar alle LTO-leden te sturen, kan iedereen met ons meedenken.

Daarnaast gaan we over de kandidaten in gesprek met belangenpartijen en onze begeleidingscommissie om te komen tot een profiel van de nieuwe LTO-voorzitter. Willen we iemand met een politieke achtergrond? Een boer of tuinder? Een echte verenigingsman of -vrouw? Of alle drie?

Ik verwacht dat het een zoektocht naar het schaap met de vijf poten wordt

Wim Bens, bestuurslid LTO Nederland

Ik verwacht dat het een zoektocht naar het schaap met de vijf poten wordt. Waar vinden wij die? Hij of zij moet visie hebben, de sector kennen, verbinding maken en draagvlak hebben onder de leden. Tegelijkertijd moet de kandidaat beschikken over een business- en politiek netwerk in Den Haag en Brussel.

Het nieuwe gezicht van LTO gaan wij vinden om de vereniging samen naar een volgende fase in de landelijke belangenbehartiging te brengen. Voor een LTO Nederland waar alle Nederlandse boeren en tuinders zich thuis voelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer