Sjaak van der Tak is nieuwe voorzitter LTO Nederland

Bestuurder en CDA-politicus Sjaak van der Tak wordt de nieuwe voorzitter van LTO Nederland. Hij start per 1 januari 2021 voor een termijn van drie jaar. De 64-jarige Van der Tak is nu nog voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Hij was burgemeester van gemeente Westland en wethouder in Rotterdam.

Van der Tak is gekozen uit 32 kandidaten. Zijn voordracht is dinsdag 10 november bekrachtigd door de ledenraad, het hoogste orgaan binnen LTO Nederland. Van der Tak is gekozen omdat hij zeer gericht is op de leden, hun taal spreekt, beschikt over een uitgebreid politiek netwerk en strategisch inzicht, verbindend is en gewend is aan de functie van boegbeeld.

Van der Tak is geboren en getogen in Rotterdam. Sinds 1 oktober 2017 is hij voorzitter van Glastuinbouw Nederland en heeft hij de LTO-organisatie leren kennen van binnenuit. Glastuinbouw Nederland is de verkorte statutaire naam van LTO Glaskracht Nederland en verenigt de glastuinbouwleden van LTO Noord, LLTB en ZLTO.


• Bekijk ook het p rofiel van Sjaak van der Tak

De afgelopen jaren werkte Van der Tak nauw samen met de andere plantaardige sectoren binnen LTO Nederland, ook op het gebied van werkgeversdossiers, regio's en de lobby in Den Haag en Brussel. Hij zal in januari namens LTO zitting nemen in de Sociaal-Economisch Raad en in AgriNL.


Inwerkperiode

De komende maanden zal Van der Tak zijn inwerkperiode vooral gebruiken om zich de dossiers van de andere sectoren volledig eigen te maken, veel werkbezoeken af te leggen en in gesprek te gaan met de leden. Officieel start hij per 1 januari 2021 voor een termijn van drie jaar.

Van der Tak wordt de vijfde voorzitter van LTO Nederland, 25 jaar geleden opgericht als koepelorganisatie van de regionale verenigingen. LTO telt 34.000 leden in totaal.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer